torstai 6. marraskuuta 2014

Keisarin(nan) uudet vaatteet

Innostuin viime viikolla tilaamaan Stadiumista itselleni uudet treenipöksyt. Tai noh, rehellisesti kerrottuna tilasin kahdet (tämähän on kuin kotona kertois asiasta: "Ostin yhdet pöksyt, kun oli niin suuressa alennuksessa että oikeasti antoivat mulle rahaa, että otin ne vastaan ja kun vihdoin suostuin ne ottamaan niin lykkäsivät vielä toisetkin pöksyt matkaan. Omituisia tuolla Stadiumissa, pitänee kiertää kauppa ja nettikauppa kaukaa tämän jälkeen..")

Siis kahdet pöksyt tulivat ja kävin ne liikkeestä hakemassa koska näin säästin postikulussa (teille voin olla rehellinen ja sanoa, etten oikeesti saanut niitä ihan ilmaiseksi vaan ihan riihikuivaa halusivat vastineeksi, ihme tiukkapipoja.)

No, reipas nuorimies ne mulle sitten myi ja kysyi haluanko sovittaa samalla. Olisin halunnut, mutta en sitten muka ehtinyt ja päätin sovittaa vasta kotona ja sitten palauttaa jos ei ole sopivia. Ja kas kummaa, nehän oli mulle liian isot. Joko en osaa enää arvata/tiedostaa kokoani tai sitten adidas ei osaa tietää/tiedostaa omia kokojaan. Koko M oli mulle liian iso (tässä vaiheessa olisi ihana sanoa, että ne suorastaan tippui jalasta mutta siinä vaiheessa ette uskois mua kuitenkaan vaan pitäisitte valehtelijana tai ainakin suurena liioittelijana ja sitähän mä en missään nimessä ole.) ;-)

Niin mä sitten seuraavana päivänä kiikutin ne takas ja ostin uudet, tällä kertaa kokoa pienemmät. Nyt matkaan tarttui yhdet niket ja yhdet adidaksen pökät sekä yksi adidaksen toppi. Ja rahaa paloi puolet enemmän mitä sain takas edellisestä ostoksesta, kumma juttu!! Mutta mä olin omasta mielestäni NIIN ansainnut ne, onhan mulla ihan kohta 10vkoa dieettiä takana ja mä olen selvinnyt kunnialla siitä. Muutama ohisyönti, mutta niistä ei nyt sen enempää. :-)




Yllättävän vaikeaa kuvata itseään takaa, mutta näkyy tuossa mitä pitikin eli logo. :-)



Nää mustavalkoiset oli mielestäni tosi mageet!!




Mitäs tuumitte, kehtaako noilla mennä treenaamaan? Toivottavasti kehtaa koska enää en voi palauttaa, kun saksin jo laput irti. Mutta jos laput on kiinni niin Stadiumissa on 365 pvän palautusoikeus, aika reilua vai mitä?? :D

Tän shoppailun jälkeen menin sitten Jarin kanssa treenaamaan selkää ja rintaa. En tiedä sainko häntä hämmästymään, mutta itseni pystyin yllättämään ainakin aika hyvin. Näinpä meikä tyttö vaan teki tasapenkkipunnerrusta 12,5kg painoilla. Luulin ensin näkeväni unta tai oikeastaan meinasin Jarille sanoa, että älä nyt unta näe että noita jaksan nostaa, mutta onneks en sanonut ja ne nousi ja useasti ja ihan omilla voimilla. Mä olin vaan niiiiin ylpeä itsestäni!! 

Teimme kaikkea muutakin kivaa selälle ja tisuille ja lopuksi sitten maastavetoa. Koska siinä vaiheessa lihakset oli aika tapettu niin tekniikka ei ollut parasta mahdollista ja painoa oli vain 40kg. Sanoin, että olen Pasin kanssa tehnyt räkkivedossa 80kg (on kuin maastaveto, mutta liike lähtee hiukan ylempää eikä ihan maasta saakka).

Tää lausahdus taisi olla kuin punainen vaate härälle ja Jari meinas: "Ai Pasin kanssa, jaaha, no sitten mä nokitan 2,5kg:lla ja saat tehdä sen 82,5kg:lla". Aha, okey ajattelin minä, no kokeillaan. Ja se meni puhtaasti sen 6x. Seuraavaks Jari sanoi: "Nokitan vielä 2,5kg ja saat tehdä kunnolla uudet enkat." Eipä siinä mitään, ei kuin yrittämään. Mua vaan nauratti kun tuntui, että menossa on näkymätön sökömatsi Pasin ja Jarin välillä ja mä olen pelinappula. :D Mutta kyllä se vaan itsestäkin tuntui pirun hyvälle kun sai sen 85kg nousemaan 6x ja ollaan kuitenkin dieetin lopussa menossa ja energiat on aika matalalla. :D

Olin eilen paikallisella salilla kuuntelemassa luentoa ravinnosta. Mitään uutta auringon alla ei ollut, tuntui että tiedän asioista aivan varmasti saman verran ellen enemmänkin kuin luennon pitäjä. Yhden uuden asian kuulin, jos alat dieetille niin laske 26kcal/painokilo ja saat suunnilleen määrän mitä sun pitää syödä pienentyäksesi. Mulla se tekis tällä hetkellä 1482kcal. Sitten kun jaat makrot suhteessa proteeinia 30%/hh 50%/ rasvaa 20% niin saat jo aika hyvin tarpeelliset ravintoaineet. Sillä mistä kaiken otat on myös väliä eli ei hamppareista ja pullasta ym. Mutta esim kiloklubin tai kalorilaskurin avulla saa jokainen tehtyä itselleen ruokavalion. Ei kuin kokeilemaan. :D :D

Ens kerralla sitten ne kuvat ja mitat. :D

13 kommenttia:

  1. Siis WAU! Siis oikeesti WAU! :) oot tehny ihan mahtavaa työtä ja saanu ihan mielettömiä tuloksia!

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos Maija, tuli ihan itku silmään kommentistasi. Mutta joo, töitä on tehty ja tehdään edelleen, ihanaa jos tulokset näkyy. Itse en oikein osaa edes nähdä muutosta. :-)

    VastaaPoista
  3. Kyllä kehtaa mennä! Toistan itseäni, mutta upea mimmi oot :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu, tuota saat toistaa vaikka kuinka monta kertaa, en kyllästy kuuntelemaan. :-)
      Ja salilla oli tosiaan kiva käydä uusilla vaatteilla :-)

      Poista
  4. Aika paljon toi 26kcal/kilo! Siis niinku yli satakiloiselle..
    Upeita on treenivaatteet! Kehtaa kulkea! (y)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä kuinka tarkkaa tuollainen laskenta on, varmaan vähän tapaus kohtaista. Mutta aluksi ei kannattais kauhean suuria muutoksia tehdä, ettei elimistö mene ihan sekaisin. Tää oli tän luennoitsijan mielipide, muut voivat olla muuta mieltä. :D

      Pöksyt ainakin mitä parhaimmat, me like. :D

      Poista
  5. Minä taas kauhistelin että pitäisikö oikeasti muka urheilevan alle 50 kiloisen pärjätä 1300 kalorilla???? Ei tulisi kyllä juoksusta mitään ja vähätkin lihakset kaikkoaisi. Minkä aikaa tuollaista ravintoneuvojan mukaan pitäisi pitää? Niin kauan kuin pudotettavaa on?
    Mutta vastaus kysymykseesi, kyllä noilla salille kehtaa mennä, olet timmi mimmi! Odotan siun viimeistä kuvallista dieettipäivitystä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanna, se oli dieettaavalle henkilölle. Alle 50kg:en tuskin tarvitsee dieetata, vai mitä?? ;-)

      Kuvia tulossa, kunhan vaan ehdin. :D

      Poista
    2. Kyllä sitä tarvitsee, jos on tällainen kääpiökokoinen pituudeltaan. Maratonilla tai puolikkaalla ei ole hyötyä siitä yliylimääräisestä painosta, ainakaan rasvan muodossa :-P

      Poista
    3. Jos painoa on vähän, ei koulutuskaan ole suurta eli dieetillä ei voi suuria kaloreita olla. Pitkää matkaa juostessa ei varmaan ylimääräisellä painolla ole hyvä olla. :-)

      Poista
    4. No joo, ei ole kulutus suurta, mutta hassua on, että viime talvi mentiin reilun 2000kcal ruokavaliolla ja paino tippui 52-47, en kyllä ihan tuollaiselle dieetille lähtisi, mutta kukin tekee tavallaan. Ja kyllähän tuo kestävyysurheilu toki kuluttaa eri tavalla ja vaatii syömään eri tavalla kuin salitreeni. Ainakin itselläni.

      Poista
    5. Kyllähän paljon liikkuvan ja tavoitteellisesti treenavan pitää olla huomattavan paljon tarkempi ruokavaliossaan kuin ihmisen joka ei liiku/aloittalija. Ja juoksija tarvitsee erilailla kuin salitreenaaja.

      Hyvä aina tarkistaa/varmistaa ohjeita ostaessaan että ihmisellä on asiasta oikeasti tietoa. Ja mielellään omakohtaista eikä kirjoista/lehdistä luettua. :D

      Poista