lauantai 30. marraskuuta 2013

Jutan ja Raxun luentoa kuuntelemassa..

Otsikko kertoikin jo kaiken oleellisen. Eli tänään kävin hyvinvointi-tapahtumassa ja siellä kuuntelemassa sekä Ragel Lingelin Raxun remppa luentoa että Jutta Gustafsbergin motivointi luentoa.
Molemmat olivat hyviä ja mielenkiintoisia omalla tavallaan.

Raxu kertoi omasta matkastaan, siitä miten sairastanut keuhkokuumeen muutamaan kertaan ja yleiskunnon ollessa niin huono ettei jaksanut tiskokonetta tyhjentää ilman lepoa välillä. Siinä vaiheessa on jo ihan hyväkin havahtua tekemään jotain. :-)
Kertoi kuinka aloittanut liikunnan harrastuksen täysin nollasta, ensinmäiseltä crossing-tunnilta kontannut 8-minuutin jälkeen ulos.Sisukkaana kuitenkin ostanut kuukausikortin salille ja siitä oli alkanut liikunnan ilo hänen elämässään. Tai ei ehkä just samalla hetkellä, mutta pikku hiljaa. Hänen tarinaansa oli tietty kivaa kuunnella, mutta ei siinä itselle mitään uutta ollut. Tosin kyllähän me se jokainen tiedetään miten meidän pitäisi syödä ja liikkua jotta voisimme hyvin, mutta miten se sitten todellisuudessa onnistuu olikin jo Jutan aihe :-)

Jutta puhui motivaatiosta. Miten kaikki aina lähtee sinusta itsestäsi, ei kenestäkään muusta. Miten me itse ajattelemme onnistuvamme projektissamme tai elämäntapamuutoksessa tai what ever.. Jos itse toistelet itsellesi pystyväsi tähän, luottavasi itseesi niin sä pystyt. Jos ulkoapäin ja vielä sisältäkinpäin tulee viestiä ettet kuitenkaan pysty, et kykene, niin et sä lopulta kykenekkään. Sun pitää oikeasti uskoa itseesi ja toistella sitä itsellesi paljon, useasti ja lopulta se on sun alitajunnassasi. Mieli on lihas jota jokainen voimme harjoittaa. Haluaako nähdä sen vesilasin puoliksi  tyhjänä vai täytenä on ihan itsestäsi kiinni. Itse ajattelen sen olevan puoliksi täynnä :-)

Toinen tärkeä asia mistä Jutta puhui on päätös ja suunnitelmallisuus. Kun sä päätät meneväsi ens viikolla neljänä aamuna lenkille niin kirjoita se itsellesi ylös. Menen vaikka ti, ke, pe ja la aamuisin, piste!! Sama juttu salin kanssa, suunnittele valmiiksi ja tee sen mukaan. Ite teen tätä joka sunnuntai. Meillä on eteisessä liitutaulu johon kirjaan ylös mitä teen minäkin päivänä ja kun sen olen suorittanut merkkaan tehdyksi. Näin ne myös tulee tehdyksi. 
Kirjaa myös ruokailut etukäteen. Jutan sanoin, ei kukaan mielellään kirjaa välipalaksi itselleen kampaviineriä :-) 
Tässä näkee, että siirsin perjantai aerobisen sunnuntaiksi koska väsytti torstaina niin ja tiesin perjantaina olevan rankan pt-treenin jossa pitää riittää paukkuja. Sen teen siis huomenna. 

Jutta puhui tosi hauskalla ja innostavalla tavalla. Häntä on todella mukavaa kuunnella ja nähdä. Siinäpä ihminen hänelle oikeassa työssä :-)

Eilen olin tosiaan pt-treenissä. En ollut aiemmin hänen kanssaan treenannutkaan. Kysyi aluksi saako treenauttaa kovaa? Haloo, miks mä olen täällä jos en kaivamassa verta nenästäni?? Eka tehtiin smith-kyykkyjä pyramidina, sitten kyykkyä käsipainoilla, mutta se ei kauaa kestänyt olkapäideni takia. Siirryimme prässiin ja askelkyykkyihin voimatangolla supersarjana. Sitten vihaamaani etureisiojentajaa. Vielä oli suorinjaloin maastavetoa sekä sumomavea ja pakarajumppaa eli lantioiden nostoa 10kg painon kanssa. Lopuks pientä keppijumppaa eli kepin kanssa 
20 kyykkyä, 20 askelkyykkyä ja 20 kyykkyä hypyllä. Jalat sheikkasi niin lopuks, että meinasin kaatua naamalleni. Mutta kaiken tein mukisematta, hyvä mä :-)

Illalla oli aika hutera olo. Koiruuden kanssa oltiin kahdestaan ja jaksettiin vähän tölsää katsoa ja painuttiin nukkumaan. Joskus on elämä väsyttävää vaikka onkin ihanaa :-)

3 kommenttia:

 1. Kuulostaa aika paljon rankemmalta kuin mun PT-treenit. Yhdessä liikkeessä kun PT sanoi että vielä pari, niin minä vastasin että vastahan tämä alkaa tuntumaan :D On kyllä jalat tavallista kipeämpinä näin pari päivää treenin jälkeen ja reisikoukistuslaitteeseen en meinannut päästä takaisin viimeistä sarjaa varten kun ei jalka meinannut nousta millään, mutta olisin mä voinut kovemminkin treenata. Pitänee sanoa seuraavalla kerralla että lisää tehoa kehiin, toisaalta jos tehdään yläkropan treeniä niin ei tiedä uskaltaako jotta ei menis toimintakyky ihan täysin moneksi päiväksi ;)

  VastaaPoista
 2. Loistavat treenit siis takana :D.
  PT:n kanssa kyllä antaa kaikkensa, jos sattuu sellainen hyvä PT kohdalle. Ja kaikkihan ne ovat omalla tavalla hyviä :D.

  Onko sulla millainen motivaatio?

  -Kaza

  VastaaPoista
 3. Treenit oli tosi loistavat ja sen takia tilasinkin häneltä jo uudet Tällä kertaa otetaan sitten yläkroppa kohteeksi. :-)

  Motivaationi on tosi hyvä, ohi en ole syönyt nyt juuri yhtään (paitsi eilen ihan pikkaisen). Aamuaerobiset teen hymyissä suin ja salilla painan täysillä. Kyllä niitä tuloksiakin alkaa taas tulemaan, kunhan jaksan painaa samaa tahtia eteenpäin :-)

  VastaaPoista