torstai 28. tammikuuta 2016

Neljäs dieetti viikko menossa

Neljättä viikkoa mennään, kerron tän ihan vaan sen takia jos jäi jostain syystä otsikko lukematta. Se sama saakelin otsikko jota on aina yhtä vaikea keksiä. Jos ruuti olisi ollut aikoinaan yhtä vaikeaa keksiä niin sotisimme varmasti edelleen jousipyssyillä. :-) 

Meistä varmaan jokainen muistaa ne äikän tunnit kun lyijykynän päätä purtiin ja mietittiin aineelle otsikkoa. Itse kirjoitin sellaisia 10 sivun aineita, mutta vaikein oli aina otsikko. Kiteytä siinä sitten 10 sivua asiaa (asiatonta sellaista) muutamaan sanaan, ei meinaan ole helppoa. Kokeilkaapa vaikka niin huomaatte sen vaikeuden. :-)

Ja fiksut lukijat huomasivatkin jo, että näinkin asiattomasta asiasta kuin siitä saakelin otsikosta saimme jälleen toistakymmentä riviä aikaiseksi muuten niin tyhjään blogiin. :-)
Sitten taas asiaan (mihin ihmeen asiaan??) 

Viime viikkohan mulla olikin kevennetty eli salilla painot oli sellaiset 70% maksimista ja sykkeen kohottavia treenejä en tehnyt ollenkaan. Saimme näinkin kuitenkin kulutusta aikaiseksi koska paino tippui -500g. Toissa viikollahan sain +400g takasin päin ja nyt sitten lähti se -100g. Ja olispa parasta olla olematta se mun saakkelssonin kallis 100g lihakseni joka siellä on sulanut pois. :-) Anyway, yhteensä kolmessa viikossa saimme 1,4kg pois, oli se sitten vaikka suolen pätkiä. Niitä ihmisellä on muutenkin ihan liikaa, ainakin olen kuullut sellaista, sadan metrin suolet. Kuka hitto niitä niin paljon tarvii, pois vaan. Vievät turhaa tilaa ja painavatkin kuin synti (riippuen synnin painosta tietenkin) :-)

Tällä viikolla on taas normaali tekemisen meininki tässä dieetissäni eli nyt kulutusta vaan mahdollisimman paljon. Ja sitä olenkin jo hyvin saanut aikaiseksi, maanantaina kävin jumppaamassa kädet/olkapäät ja vatsan. Syke nousi taas kivasti kun tein ojentajan, hauiksen ja vatsan kaikki triplana eli peräkkäin. 

Olen nyt tehnyt vatsoja siten, että olen lankku asennossa ja jalat pallon päällä. Sieltä sitten siirrän jalka kerrallaan sivulle ja takas pallon päälle ja toinen jalka samoin.Näitä molemmille jaloille 15 ja awot että hapottaa. Kokeilkaapa vaikka ja jos saatte tehtyä yli 20 niin lähetän mitalin täältä. Osoitetta vaan peliin jos mulla ei sitä jo ole. :-)

Tän treenin päälle tein vielä hiitin tai millä hiton muoti sanalla sitäkin kutsuisi. Kaikki kun on nykyään niin hienoa, on fitnessiä, hiittiä ja cirkuitia. Ennen oli vaan salia, sykkeen kohotusta ja kuntopiiriä. Ja mähän olen jo sen verran iäkäs, että kutsun asioita niiden omilla nimillä. Paska on paska vaikka muuta väitettäisiin ja hiitti on sykkeen kohotusta joten sitä siis tein. :-)

Juoksin aina puoli minuuttia yli 10km tunnissa ja annoin sykkeen tasaantua minuutin, sitten taas juoksin. Tätä toistin sellaiset 20min. Ja mä olin muuten aivan loppu tän jälkeen. Näin sain yhden päivän kulutukseksi melkein 600kcal.  :-)

Tiistaina sitten oli ainakin meillä ihan pääkallokeli. Piti lähteä kävelylle, mutta jäipä lähtemättä. Tämähän ei tietenkään tarkoita sitä, että olisin maannut sohvalla illan. Ehei, mä raahasin meitin crossarin olohuoneeseen ja katsoin digiboxilta nauhoitteen samalla kuin crossasin. Näin meni mukavasti tunti ja taas paloi 337kcal jotta roihusi!! Eilen sitten olin taas valkun kanssa jumpalla. Ja jokaiseen keskiviikon tapaan taas kasvatimme jalkojani. Eka oli reiden koukistusta maaten jonka jälkeen menimme kyykkäämään. Mullahan oli nyt vuorossa 60kg joten hiukan jännitti miten menee. Ekana lämmittelimme hyvin, kuten jokaisen kuuluu tehdä ennen isoimpiin painoihin menoa. Muuten voi käydä kuten Ilonalle (kaikella rakkaudella ystäväni) <3

Ensin pelkällä tangolla  (20kg)x 15, sitten 30kg x 10, 40kg x 10, 50kg x 2 jonka jälkeen aloimme vasta tehdä sarjaa 6x 60kg x4. Mä olin niin tyytyväinen itseeni, olenhan viimeksi tehnyt tuollaisella painolla viime kesäkuussa. Sitten meni nivuset niin jumiin ettei kyykkyä tehty kuukausiin. Syksyllä aloitimme ne taas pikkuhiljaa, nousten 2,5kg:lla viikossa ja nyt ollaan 60kg:ssa. On mieletön tunne, sanoinkin eilen valkulle kuinka tyytyväinen olen tekemisiimme!! Hän on ihan paras valkku just mulle, tulemme hyvin juttuun, nauramme samoille asioille ja saamme homman pelittämään. Sehän on pääasia, se että tulosta tulee!! :-)

Entäs sitten  eilinen kulutus? Saimme tunnin aikana poltettua 553kcal. Ehkä hölmöä seurata kulutusta, mutta tässä vaiheessa se on mielestäni ihan perusteltua. Kulutusta pitää saada lisättyä jotta rasva lähtee palamaan ilman, että tarvitsee juurikaan ruokaa vähentää. Dieetin kun ei kuitenkaan tarvitse olla kärsimystä. Ja sitä se ei ole ollut ekan viikon jälkeen. :-)

Valkku sanoi, että kun näin lisäämme kulutusta niin painokin lähtee liikkelle, sinne siis mihin me se halutaan liikkuvan eli alaspäin. Sillä ei ole muuta vaihtoehtoa. Ite keksin montakin muuta vaihtoehtoa, mutta niitä en alkanut ääneen sanomaan. Tulikin ukaasi, että kohta istun saunassa ennen punnitusta. :-) Kiva herätä maanantai aamuisin klo 3 ja mennä taloyhtiön saunaan hikoilemaan. Vaaka kainalossa sinne, mikä ettei. :-)

Tai vessapaperirulla kainalossa kuten tässä kerran olin, kun meillä oli asuntoesittely ja ulkona pakkasta -24. Istuimme sitten koiran kanssa saunan pukuhuoneessa ja tietty vessapaperirulla mukana. Olisi voinut tulla hätä kesken kaiken, mutta eipä tullut. Ellei hädäksi lueta sitä, kun kuulin ääniä käytävältä ja tajusin välittäjän tulleen esittelemään yleisiä tiloja asunnon katsojalle. Koira alkoi murista ja haukkua, mä yritin sitä hiljentää samalla kun teki mieli vajota saunan viemäriaukosta jonnekkin minne lie se meneekin. Olisin hävennyt silmät päästäni jos olisivat tulleet sinne pukuhuoneeseen, mitä olisin sanonut? "Saisiko olla rulla Emboa? Ai eikö ole tarvetta?? Hyvä, koska itellä tätä kuluu liiankin kanssa!!" :-)Liityin tänne meidän kaupungin ruokapiirin. Läheltä tai miksei kauempaakin tuottajat tuovat omia kaupattaviaan ja ihmiset varaa niitä facebookin kautta ja hakevat kun on sen aika. Ite tilasin kananmunia kolme kennoa, kennossa on aina 30 munaa. Mulla kun munia kuluu niin vietävästi niin ostin kerralla sitten enemmän. 
Valkulle eilen treenien lomassa sanoin, että saan tänään munaa. Hän iloisesti (mielestäni jopa hiukan yllättyneenä) sanoi: "Ai saitko?" Jep, paljonhan me jutellaan joo, mutta ihan kaikesta en sulle kuitenkaan avudu. Nyt on kyse kananmunista ja saan niitä illalla. :-) Ja naurettiin, ei meinnut taas tulla itse asiasta mitään eli kyykyistä. :-)Tilasin myös rotukarjan jauhelihaa, sitä tuli 2,4kg. On 8% rasvaa eli just passelia mulle. Tänään sitä sitten paistoin ja heti täytyy sanoa, että tiedän mitä jauhelihaa meikä syö tästä lähtien. Maku oli hiukan vahvempi kuin naudan jauhelihassa, mutta muuten se oli täyttä tavaraa. Ei tullut nestettä yhtään vaan kaikki pysyi lihassa ja sen huomasi. Oli tosi hyvää. Jos teillä mahdollisuutta maistaa/kokeilla niin ehdottomasti suosittelen. Menkää fb ja hakekaan oman paikkakunnan nimellä Reko-ryhmää, vaikka reko-Taipalsaari. No enhän mä edes tiedä missä koko Taipalsaari sijaitsee, mutta voi siellä oma ryhmänsä olla. Tai jossain lähettyvillä ainakin. Meillä oli myynnissä villisiasta kokonaisiin porsaisiin tai ainakin puolikkaisiin. Ja tosiaan mikä parasta, siinä tuetaan tuottajaa suoraan. Itse tykkään tästä ajatuksesta ja todellakin käytän sitä uudestaankin, todennäköisesti heti kahden viikon päästä olen taas liha-ja munajonossa. :-)

Varmasti meistä jokainen on huomannut saman mitä itsekkin aina välillä kiroilen. Kun tilaat jostain jotain niin sen jälkeen he jatkuvasti lähettävät sulle mainoksia, tilaa sitä ja tilaa tätä. Mutta tämä oli mielestäni jo paras.. Olen meinaan tilannut Mass.fi:stä prodejauhetta ja viimeksi tilatessani otin samalla muutaman shakerin. Nyt sain sieltä postia jossa oli: Edellisestä tilauksestasi on jo jonkin verran aikaa ja tilaamasi Mass Nutrition Smart Shaker saattaa olla loppumassa.. Kiitos muistutuksesta, mutta ei, ne eivät ole vielä loppuneet eikä edes puhki kuluneet. Joten kiitosta vaan, en taida nyt tilata niitä lisää. Ehkä muuten voisinkin, mutta kun ei ne pirulaiset mahdu enää mihinkään. :-)Käydessäni tänään kirjastossa näin tälläisen viestin siellä. Minua ainakin alkoi hymyilyttämään, kiitos hänelle joka sen oli jättänyt sinne vessan seinälle. :-)Tälläistä tänne tällä kertaa. Nyt kaikki kimpassa pitämään peukkuja jotta ensi viikollakin tulee jonkinlaista pudotusta ettei tarvitse alkaa saunomaan. Mä kun en niin välitä siitä hommasta. :-)

Ja voi vielä käydä näin jos liian aikaisin herää. :-)2 kommenttia:

  1. "Iäkäs", ja pyh sille. Kyllä sai sun kirjoitukset taas kerran hymyn huulille, kiitos. Taas toistan itseäni, mutta kyllä sä olet huikee mimmi <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos Satu, jälleen kerran. :)
    Aina kiva kuulla, että jutuistani on jotain iloa. :)

    VastaaPoista