keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Heippa vaan tälle vuodelle..

.. ja tervetuloa uusi vuosi.  Ja kaikille hyvää uutta vuotta, tehkäätte tulevasta vuodesta itsellenne sellainen kuin sen haluatte olevan, itsestänne se on kiinni. :D
Mulle tämä vuosi on ollut muutoksen aikaa. Tänä vuonna olen panostanut treeneihin enemmän, pt-treeneissä olen käynyt liki viikoittain. Tuloksia on tullut, tavoitteita on saavutettu ja uusiakin on asetettu. Tänä vuonna olen muuten treenannut 333 krt, niistä salilla 143 krt, sauvakävellyt 53 krt, kävelyä 54 krt ja muut päälle. Ensi vuodelle yritetään saada muutama sali ainakin lisää. ;-)

Muistan ne lukemattomat uudet vuodet kun olen hiljaa mielessäni päättänyt, että ensi vuonna mä sitten teen sen muutoksen ja vuoden päästä mua katsoo peilistä ihan uusi Aikku. No, joka vuosi on peilistä katsonut vähän isompi ja vuotta vanhempi Aikku, muutosta ei ole ainakaan parempaan suuntaan tullut. Mutta nyt tänään katsoessani peilistä itseäni voin rehellisesti sanoa muuttuneeni ainakin ulkoisesti. Sisäisesti olen varmasti aina se hihittelevä teini joka ei aikuistu koskaan. Ilo vaan pyrkii pintaan erilaisilla tavoilla, nauruna, lauluna tai vihellyksenä. :-) Ja annetaan sen tulla, nauretaan niin että mahaan sattuu tai niin, että pomo tulee sanomaan että nyt käyttäydytään. Ei synkistellä, elämä on siihen aivan liian lyhyt. :DKeksimme jouluna töissä ollessamme työkavereiden (naisten) kanssa kokeilla miten me pärjäisimme pääsykokeissa palomieheksi. Otimme selvää mitä se vaatisi ja jotta pääsisi edes pelastusopistoon opiskelijaksi. Ensin on fyysisen toimintakyvyn testaaminen jossa pitää pystyä tehdä:

Kun nämä on suorittanut jossain pelastuslaitoksen hyväksymässä testauspaikassa ja siellä oleva lääkäri kirjoittanut sulle suosituksen saatat saada kutsun valintakokeisiin. 
No, tää ei sen enempää meitä kiinnostanut vaan juurikin noi fyysiset testit. Mehän päätimme kokeilla paljonko penkistä punnerramme. Niinpä menimme työpaikan salille ja aloimme vuorotellen punnertamaan nousujohteisesti. Itse pääsin tulokseen 38kg, mutta niitä ei mennyt kuin muutama. Eli tuohon 25 kertaan on aika matka ja kilojakin pitäisi saada lisättyä. :-)
Mutta tästä innostuneena keksin itselleni tavoitteen ensi vuodeksi, haluan penkkipunnertaa oman painoni verran. Joko punnerran n.20kg tuohon äskeiseen lisää tai alan laihduttamaan. Koska laihdutus on niin vaikeaa ja aikaa vievää niin pitänee alkaa treenaa penkkiä. :-)
Ja jottei liian ykstoikkoiseksi kävisi niin pistän toisenkin tavoitteen pöytään. Kyykkään oman painoni verran. 

Viime lauantaina kävin treenaamassa jälleen itselleni uuden pt:n, Juhan kanssa. Juha tulee Turusta ja välillä tulee käymään Helsingissä. Olin päättänyt tehdä hänen kanssaan jalat ja menihän sitä ainakin viisi minuuttia kun kysyin saako vaihtaa treenejä lennosta. En ole muuten aiemmin koskaan tätä kysynyt, kerran kyllä mietin karkaavani kesken treenien, mutta se onkin toinen juttu. :-)

Me sitten väännettiin jalkoja, ensin askelkävelyä pitkäääääään ja toiseen suuntaan ja takas ja toiseen suuntaan ja takaaaas. Reiteni oli ihan sosetta jo lämmittelyn jälkeen. 
Tän jälkeen sitten teimme reiden koukistuksia istuen jalat eri asennossa. Sieltä kompuroin kyykkäämään smithissä boxikyykkyä eli penkki smithin alle, kyykky istumaan ja siitä taas ponnistaen ylös. Tässä vaiheessa kerroin Juhalle ajatukseni ensi vuoden tavoitteestani. Hän alkoi melkein nauramaan, sanoi etten mä edes paina paljoa mitään. Mä sitten kyykkäsin siinä ja kas ollakkaan, painoja nousi ylös 81 kg:n edestä. Vapaa kyykky tietty huomattavasti vaikeampaa, mutta Juha lupasi että jos nyt alan harjoittelemaan ja saan tekniikan kuntoon niin kyykkään heinäkuussa 100kg. Se oli jo sellainen lupaus, että oli ihan pakko ottaa haaste vastaan. :D Eli nyt toisena tavoitteena on 100kg:lla kyykätä. Hui, ihan alkoi muuten itseänikin pelottamaan. :D

Eilen kävin treenaamassa Bettinan kanssa. Teimme selkää ja tisuja. Ja olihan taas treeni, mä osaan yllättää itseni aina vaan uudestaan ja uudestaan. Betskun kanssa teimme myös räkkivetoa kuten Jarinkin kanssa ja pääsimme samaan painoon kuin viimeksi, mutta nyt se 90kg nousi kolme kertaa. Eli vähän paremmin kuin viimeksi. Tämä olikin viimeinen treeni mestarin kanssa hetkeen. Alkuvuoden treenaan pääasiassa Jarin ja Pasin kanssa, koska minulla alkaa enkun tunnit joiden jälkeen käyn pt-treeneissä. Näin tehden olen yhden illan pois kotoa ja kun tämä tiedossa niin voimme miettiä helpommin koiramme ulkoilutuksen. :-)

No mitens se joulu meni? Omalta osaltani se meni töissä. Aattona poikani tuli meille syömään ja samalla otimme yhteyden tyttärelleni Amerikkaan. Hän istui pöydän päässä meidän syödessä, esittelimme hänen eväät ja kerroimme kuinka hyvälle kaikki maistui. ;-) Syönnin jälkeen hän pääsi istumaan sohvalle tyynyn päälle ja näin me vietimme yhteistä joulua viisi tuntia jolloin menin nukkumaan. :D Hiukan erilainen tapa viettää joulua lasten kanssa, mutta näin saimme olla kaikki yhdessä. :D

Nyt kun vuosi tosiaan vaihtuu ja kaikki tekee hyviä päätöksiä miten muuttaa elämäänsä niin muistetaan jokainen, että tehdään vaan sellaisia muutoksia joissa voimme oikeasti pysyä. Turhaa ajatella, että syön ainoastaan vihanneksia lopun ikäni ja liikun 15h viikossa koska jokainenhan me tiedetään ettei se tule pidemmän päälle toteutumaan. Ja jos joku innostuu salilla käymään niin mikäs sen hienompaa, mutta jokainenhan me myös tiedämme ettei ole pelkoa siitä että ne lihakset kasvaisi yhtäkkiä kauhean isoiksi. Luulin tämän lausahduksen olevan sellaista urbaania legendaa kunnes itse sen jouluna kuulin (naisen suusta). Oli ihan pakko todeta ettei siitä todellakaan ole pelkoa, ne lihakset ei kasva sattumalta vaan niiden eteen pitää tehdä töitä ja paljon ja tosissaan. Ja sitä työn tekemistä minäkin jatkan ensivuonna, on se hidasta mutta on se myös ihanaa nähdä tuloksia. Kunhan saan kuvia niin laitan tulemaan, ehkä tekin näette muutoksia tulleen. ;-)

Oikein mukavaa vuoden vaihdetta ihan jokaiselle, muistakaa rakastaa myös itseänne. <3 


8 kommenttia:

 1. Hyvää uutta vuotta Aikku!
  Oma lupaukseni on pysytellä PT:n tekemissä ohjelmissa ja saada syksyn aikana kertyneet ylikilot pois kesään mennessä. Kuulostipa hauskalta tuo joulun juhlinta yksi henkilö tabletin päässä. Itse kun olin muinoin aupairina jenkeissä niin nettiyhteydet eivät olleet vielä mistään kotoisin, oli ihan turha toivoa mitään videopuheluita tms...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Katjushka :-) Hienot tavoitteet sulla, nyt pidät niistä kiinni ja kesällä katsotaan tulokset!! Mä täällä tsemppaan sua matkasi aikana. <3

   Tyttärelleni ja meille oli tärkeää, että sai viettää kanssamme joulua. Meille se on sellaista perheen kanssa yhdessä oloa, muuten kun ei enää niin tule kaikki yhdessä vietettyä aikaa kun ovat jo aikuisia. :D

   Poista
 2. Hyvää uutta vuotta! Todella hieno treenivuosi sinulla on lukemani perusteella ollutkin, voit todella olla ylpeä itsestäsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Plussapallo. Ensi vuodeksi ajattelin hiukan kiristää tahtia ja yrittää saada sen 350 krt täyteen. Sairastumisia ei saa tulla, mutta onneks olen terve tyyppi (yleensä) ;-)

   Poista
 3. Onnellista uutta vuotta Aikku, oot ihan huikea nainen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Satu, niin olet sinäkin. Nyt niitä treffejä suunnittelemaan!! <3

   Poista
 4. Hyvää uutta vuotta! Minä kävin vielä eilen vuoden viimeisen juoksukisan ja tämä aamu alkoi altaassa seitsemän jälkeen palauttavalla treenillä. Raketit vaan herätti puolilta öin :-P Kyykkäminen omalla painolla varmasti sinulla jo pian menee, minä teen pitkiäkin sarjoja omalla painolla ja max voima on melkein 20kg oman painon lisäksi (tosin ihan hetkeen en ole tehnyt) penkissä asia onkin sitten ihan eri, siinä vaan ei tulosta tunnu syntyvän, Max voima jää varmasti reilusti alle oman painon, ainakin sen 10kg :-/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Sanna. Reippaasti olet sinäkin vuoden lopettanut ja uuden aloittanut. :-)

   Hyvät lukemat sulla kyykyssä, perässä tullaan täälläkin. Toi penkki muakin jännittää mutta harjotusta, harjotusta vaan niin sekin saadaan luistamaan. Katotaan kesällä missä lukemissa liikutaan. :-)

   Poista