tiistai 18. maaliskuuta 2014

Mahavaivat senkun jatkuu..

Eipä tainnut olla Lidlin rahka sittenkään syypäänä mahavaivoihini, nöyrimmät anteeksipyyntöni sinne suunnalle siis :D

Sunnuntaina meni vielä ilta hyvin, mutta eilen se taas alkoi. Iltapalaksi söin munakkaan ja heti kohta alkoivat ilmavaivat ja osasin jo odottaa mahakipua kuin menin nukkumaan ja ei se pettänyt taaskaan. Tuli ehkä tunnin nukkumisen jälkeen, kuten ennenkin. Taas kävelin pitkin asuntoa, hoin itselleni tämän olevan vain kipua ja tämä menee kyllä ohitse. Hengittelin syvään ja odotin helpotusta. Ja helpottaahan se jossain vaiheessa kunnes taas huomaat istuvasi siellä pytyllä ja lopun arvaattekin... Eli ihan samoin kuin joka hiton kerta ennenkin. Ainoa vaan että, nyt ei tarvinnut oksentaa. 

Kun pääsin takaisin sänkyyn alkoikin selkäkivut, se hiton poltto ja tuska siirtyi alaselkään. Siinä vaiheessa alkoi oikeasti jo vähän pelottamaan mitä tää nyt on, jopa niin paljon että tilasin itselleni lekurin jonka sainkin jo huomiseksi. Ja en olis MÄ jos en olis googlettanut itselleni monta hyvää diagnoosia, haimatulehdus oli yks hyvä vaihtoehto. Paksusuolisyöpä kuulosti kans mediaseksikkäältä, mutta joku tavis ärtynyt paksusuoli, pyh kuka sellaista haluaa, ei kukaan. Sitäpaitsi sellaisen ovat joskus mulle diagnosoineet eli tarkoittaa että mahasi särkee mutta mitä sitten, elä sen kanssa äläkä tänne tule valittamaan!! 

Nyt en uskalla syödä mitään, pelkään koko aika että se alkaa taas, vaikka onkin alkanut aina makuuasennossa. Ehkä mä huijaan ensi yönä mahaani ja nukunkin istualleen. HAH, mulle ei aleta!! :D

Mutta Jätemäessä tuli käytyä siskokullan kanssa. Portaat oli hiukan liukkaat joten menimme ne neljä kertaa ylös ja mäkeä pitkin alas. Viidettä kertaa ei enää viitsinyt kun sai pelätä jo kaatumista kun alkoivat sulamaan sen verran. 
Tässä todistusaineistoa, paikalla on ainakin oltu. :D









10 kommenttia:

  1. No voihan kökkö. Tämä myös Googlessa kvalifikaationsa hankkinut vale-LL uskoisi, että jonkin sortin tulehdus suolistossa nyt jyllää. Onpa erikoista, että oireet pukkaa päälle aina samaan aikaan vuorokaudesta! Hyvä, että varasit ja sait ajan ihan oikealle (toivottavasti) lääkärille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No enpä tiedä oliko oikea lekuri vai sellainen leikkilekuri, nuori virolainen tyttö. Paineli mahaa ja ihmetteli kun sattui. Ei kysellyt just mitään, kirjoitteli vaan koneelle. Sanoi, että mene ultraan ja verikokeisiin, kiitos näkemiin. Minä sitten yritin kysellä, että vältänkö jotain ruokia, kaikki tuntuu tekevän oireita niin lekuri sanoi, ettei hän tiedä mikä mulla on joten ei voi sanoa mitä pitäis vältellä.
      Hienoa, jatkan elämääni, tee sinäkin samoin. :D

      Poista
  2. Tsemppiä kovasti! Kärsin itsekin melkein vuoden selittämättömistä vatsaongelmista ja kivuista ja voin samaistua tunteisiisi! :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ThinkFit82. Löytyikö sulla koskaan syytä ja mikä sut paransi? Haluan tehdä samoin, paitsi yläkertaan en usko joten sieltä en apua lähde kyselemään :-)

      Poista
  3. Hyvä, kun menet lääkäriin! Jos on kyse sappivaivoista tms, niihin on kai hoitokeinojakin, ettei tarvitsisi kärsiä. Itse kärsin myöskin ärtyvän suolen oireyhtymästä, mikä on kylläkin ruokavaliomuutosten, säännöllisen rytmin ja liikunnan ansiosta pysynyt kohtuullisesti aisoissa viime vuodet, mutta sekin saa kyllä ihmisen aivan toimintakyvyttömäksi. Muutaman kerran olen saanut lohesta ja tonnikalasta sellaisen kohtauksen, että nykyisin pelkään kalaa syödä. Aina kala sitä ei tee, eikä kaikenlainen kala, ei edes lohi tai tonnikala joka kerralla. Todella hämärää. Mutta tsemppiä sinne, toivottavasti kyseessä ei ole mitään vakavaa ja lääkäriltä löytyy apu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sappea minäkin ajattelin, tosin mulla se on leikattu ja ei enää pitäis oirehtia. MUTTA mäpä luin netistä, että myös poistettu sappi voi oireilla!! Hah, aivan kuten poistettu jalka huutelee, niin poistettu sappi valmistaa kiveä ja sitten kuljettaa sitä epämääräiseen paikkaan jemmaan ja se paikka on ihan väärä sille kivimurskeelle ja maha sanoopi: Soo soo pojat, eipäs leikitä!!

      Sorry, huonoa huumoria,mutta nyt alkaa oleen jo niin väsy ettei lohkee kuin ihan typeryyksiä. :-) Meinasin nukahtaa odotellessani lekuria. Viime yönä ei särkenyt ja olin niin ihmeissäni etten saanut nukuttua. :D Toivotaan, että tää selviää..

      Poista
    2. Sun vaivat kuulostaa samalta mitä on nyt kiertänyt meidän perheessä mulla ja lapsilla. Ite syytin myös kaikki mahdollisia ruokia. Rahka oli myös syyllinen ensin täällä. Tosin täällä rainbown rahka, laktoositon sekin. Kipu alkoi aina iltapäivällä ja vei kyllä voimat ja toimintakyvyn ihan täysin. Viikon sitä kesti. Homma osittain aina helpotti kun kävin vessassa. Mutta kipu ja tunne oli kuin närästys, mutta ei kuitenkaan. Hirveä polte ja niin kuin tulipallo tai joku ihme poltejuttu olis kiertänyt suolistossa. Oli vaikea kuvailla missä se kipu oli. Tästä viikko niin tytölle nousee kuume ja alkaa pääkipu sekä mahakipu. Tytölle pahimmat oireet meni 4 päivässä ohi, mahakipua valitteli reilu viikon verran. Nyt homma kiertää meidän pikkumies. Tosin hänellä ei ole kuin maha löysällä ja huutelee välillä yöllä. Eilen illalla sanoi ekaa kertaa, että mahaan koskee. Nuoren miehen oireet on kuitenkin selkeästi helpommat kuin mitä mulla ja pikkuneidillä. Mulla ei ollut siis kuumetta ollenkaan. Joten olisko tää nyt sitten jotain ihmeellistä vatsatautia tai jotain.. Mutta kuvailemasi oireet vaan kuulostaa niin tutulle.

      Poista
    3. Kamalalta kuulostaa Carita teidänkin tauti, mutta en oikein jaksa omalla kohdallani uskoa tuohon. Nyt kun kävin lekurissa ja muistelin miltä ne sappikohtaukset tuntuivat niin kallistun kyllä sapen puoleen. Jos ei ole sitä niin sitten otan sun taudin vastaan :D

      Poista
  4. Multa on poistettu sappirakko ja toi kuulostaa aika samalta mitä mun elämä oli sappikohtausten aikoihin.. Toivottavasti apu löytyy, koska mikää ei oo kamalampaa kuin vatsakipu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Multa on Katja kans poistettu sappi, melkein 20v sitten ja sen takia ei tullut edes mieleenkään että voisi olla sitä. Mutta kun sain tietää, että on mahdollista oireilla vielä poiston jälkeenkin niin olen lähes varma että johtui siitä.

      Hän kenellä ollut sappikivikohtauksia tietää miltä se tuntuu ja sitä ei tosiaan toivoisi kenellekkään. Kukaan ei voi edes kuvitella sitä tuskan määrää, meinaa oikeasti mennä taju vaikka en usko kovin kipuherkkä olevanikaan.

      Onko Katja sulla tullut oireita poiston jälkeen?

      Poista