maanantai 10. maaliskuuta 2014

Työterveyshoitajalla käynti..

... nosti kummasti verenpainetta :-) Jännää, että vaikka kuinka terveellisesti elät niin aina pitää keksiä jotain sanomista. Eikös sitä voisi antaa vaan kaikkien kukkien kukkia ja kukoistaa??
Kävimme terveydenhoitajan kanssa tälläisen keskustelun ja kieltämättä mua alko jossain vaiheessa jo ketuttamaan koko "Akka"

TH: "Liikutko paljon ja minkälaista liikuntaa?"
Aikku: "Harrastan liikuntaa n. 7krt/vko, kävelen/hölkkään, crossaan ja käyn salilla". 
TH: "Mitä näistä montakin kertaa viikossa?"
Aikku: Selvitän tarkemmin..
TH: "Millainen ruokavalio sinulla on?"
A: "Terveellinen"
TH: "Niin arvelinkin, mutta millainen?"
A: Mietin jo mitä helve..iä se sulle kuuluu mutta vastaan: "Vähähiilarinen, proteiini painoitteinen."
TH: "Syötkö leipää?
"A: "En syö".
TH: "Pitää syödä, että saa kuitua".
A: "Olen laskenut, että saan päivässä tarpeeksi kuitua, syön niin paljon kasviksia ja marjoja päivittäin".
TH: "Niin jokainen aina sanoo, eikä syö kuitenkaan.." Sitten luento miksi jokaisen PITÄÄ syödä leipää, millaista leipää ja vähintään ainakin näkkäriä jos ei muuta.
A: Puhisee itsekseen ja miettii miten mahtaa Rouva TH itse syödä kun ylipainoakin näyttäisi olevan sellaiset 20kg. :D
TH: "Syötkö kaurapuuroa?"
A: "Kyllä, joka aamu"
TH: Voitonriemuisena, tyyliin jäitpäs kiinni valehtelusta.. "Syöthän sä kuitua!!"
A: "Joo, syön kauraPUUROA, sä kysyit leivästä ja sanoin etten sitä syö."

Voitte arvata, ettei meistä tullut kavereita Rouva Terveydenhoitajan kanssa, mä en vaan voi käsittää miks joka asiasta pitää etsiä jotain vikaa. Eikö se riitä, että työntekijän kaikki arvot ovat kunnossa, verenpaine alhainen (mittasi heti käynnin alussa, ennen kyseistä keskustelua) ja näkyvissä on, etten ole ylipainoinen vaan virkeä, hyvissä voinnissa oleva liki 50v. Onko se oma olo niin huono sen 20kg ylipainon (ehkä sitä oli jopa enemmän) kanssa, että pakko yrittää saada kaivettua toisista edes jotain vikaa??
No, mun päivääni ei hän pilannut, sellaiseen tarvitaan paljon enemmän :D

Tästä tulikin mieleeni kysyä teiltä miten te piristätte päiväänne? Ite käytän AINA töissä pirteitä sukkia, en koskaan mustia tai valkoisia. Vaikka muuten olisi tylsää ja työt ei aina niin maistuisi niin kivasti piristyy kun katselee jalkojansa. :D Vai mitäs sanotte tälläisestä pirteydestä? Alkaisiko sahalaidat hyppii silmissä jos työkavereilla olisi tälläiset jalassa? Oma työkaveri valitti, tosin hän on mies ja hänestä ei tarvi välittää ;-)
8 kommenttia:

 1. Hahaa :D
  Mä niin repesin sun kertomukselle työterveyshoitajan kanssa kohtaamisesta. Toi niin elävästi mieleen kaikki ne kerrat. Ai miten mainiota! Vähän kyllä pullistuisi otsassa suoni, mutta kyllähän me tiedetään, että tätäkin ihmistyyppiä tarvitaan :).

  Itsensä piristämisestä tuli mieleen, että mä piristän itseäni lueskelemalla näitä blogeja ja googlettelemalla lisää hyviä blogeja. Se piristää kummasti, kun tuntee niin kuin kuuluvansa johonkin :D.
  Mä olen ollut myös kohtuullinen ostoholisti, mutta siitä puolesta olen pääsemässä irti. Enemminkin kaikki se henkinen, kuin olemassaoleva ja kosketeltava.

  Ihania sukkia sulla muutes :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinkin mahtoiko Rouva olla jonkun viljelijän tytär ja sen takia piti luennon viljasta? Ettei vaan isukin pellot mene pakettiin jos ei Aikku kanna korttansa kekoon ja syö leipää :D

   Blogien lukeminen on tosiaan kivaa, huomaan itsekkin viettäväni tässä koneen ääressä turhankin paljon aikaani ;-)

   Poista
 2. Aika huvittava terkkarikäynti tosiaan. Itsellä alkoi kerran vuosia sitten valistaa alkoholin haitoista, kun sanoin että juon saunassa oluen 2-3krt viikossa...
  Tosi kivoja sukkia sinulla. Minulla oli ennen käytössä vain mustia sukkia, mutta muutama kuukausi sitten siirryin myös tuollaisiin värikkäisiin. Huomasin niille on myös paljon helpompi löytää parit pyykkikoneesta...
  Mitenköhän mä itseäni piristän... Ehkä myös blogeja lukemalla, ja tietysti lapset ja heidän pelleilynsä seuraaminen tuovat iloa elämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekkin kumma kuinka värikkäät parit löytää paremmin toisensa? :-) Vapaa-ajalla mulla on sinisiä ja mustia sukkia ja mies laittaa sumeesti vaan kaikki samaan nippuun. En tiedä onko värisokea vai onko hänelle sama onko jaloissa siniset, mustat vai sekalaiset sukat. MULLE on väliä, ei eriparia kiitos :D

   Lapset on niiiin ihania, väkisinkin alkaa hymyilyttää kun heitä katsoo ja seuraa. Itellä jo aikuisia ja hekin jaksavat aina välillä naurattaa ;-)

   Poista
 3. Saat täyden kympin pitkämielisyydestä ja kärsivällisyydestä terkkaa kohtaan. Mulla on viime aikoina tätihormoni alkanut nostaa päätään ja olisin laittanut sen "naisten vessas nippuun". Oman osansa tänään sai jo junan tärkeilevä konnari, jolle annoin vähän ammatinvalinnanohjausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, onneks en ollut konnarina matkallasi ;-)
   Ehkä tämäkin Matami tajusi, että hänen juttunsa menee toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, mene ja tiedä. Mutta saarnatkoon seuraavalle enemmän, mä tiedän miten syödään terveellisesti ja siihen ei vaan mahdu leipä eikä näkkäri mun kohdallani. Mitäköhän olisi vastannut jos olisin sanonut: "Kannattaa rouvankin vähentää sitä leivän syöntiä ettei naama ole noin näkkärillä!!" :D

   Poista
 4. Komppaan Plussaa! Mulla olis jo keittänyt ja kunnolla! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Katja muakin suunnattomasti otti päähän, mutta hilitsin itseni mestarillisesti :D

   Poista