keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Jo oli aikakin

Tiedän, että te kaikki olette henkeänne pidätellen odotelleet onko se Aikku saanut tulpan pois persiistään ja painonsa alaspäin. Kaikkien iloksi voin kertoa, että kyllä, nyt se paino tipahti. Ja eikä tipahtanutkaan mitään sataa tai kahtasataa grammaa vaan kokonaiset 1,1kg. Tai jos edelleen puhutaan grammoista niin niitähän olikin sitten kokonaiset tuhatsatakappaletta. :-)

Juma, että menee ihan kylmät väreet selkää pitkin. Yli tuhat loistavassa seurassani viihtynyttä grammaani, heistä jouduin nyt luopumaan. Ketä he mahtoivatkaan olla? Menikö sinne Pekko vai Kalle vai kenties Lissu? Onneks en tunne ihan jokaista grammaani ihan niin henkilökohtaisesti, että jaksaisin surra heidän menettämistään. Johan saisin olla itkua vääntämässä koko aika, jos ne nyt vaikka tekee joukkopaon mun tomumajastani, toivottavasti ainakin!! :-)

Käväisin lauantaina Lahdessa ihqun Ilonan seurassa viihtymässä. Mehän olimme sopineet treenitreffit Lahteen ja siellähän me sitten tapasimme, tällä Salilla. Siellähän Ilona treenaa ja jos olette jostain syystä menossa Suomen Chicagoon niin kannattaa käydä tutustumassa kyseiseen saliin. Siellä on kattava valikoima laitteita ja todella hyvä ilmastointi. Ei ainakaan pääse kuumuutta valittamaan kuten monien salien ongelma tuppaa olemaan, huono ilmastointi meinaan. Treeniksi oli valikoitunut olkapäät ja rinta ja niitähän me sitten teimme. Aluksi lämmittelimme tietenkin crossarilla ja sitten etukäteisväsytystä olkapäille tehden vipareita 100kpl. Itse valikoin ihan vaan kilon painon tähän, mutta Ilona on niin hurja matami, että käyttää joka liikkeessä ihan eri painoja kuin mä. Mutta mehän olemme yksilöitä, eikä koskaan pidä verrata itseään toiseen. :-)

Lämmittelyn jälkeen aloitimme itse työn. Superina olkapäitä koneella ja sitten käsipainoilla vipareita. 


Tämän jälkeen vuorossa oli pystypunnerrusta levypainolla puolivälissä kiekkoa pyörittäen ja siitä vielä ylös. Itse en olkapäiden  takia pysty tekemään kiertoa, niinpä tein vain ylös ja hitaasti alas. Näin saa myös mukavan poltteen olkapäille. 
Teimme myös takaolkapäille ristikkäistaljaa ja sen jälkeen tein rinnalle kahdella eri laitteella puristuksia ja vielä käsipainoilla penkkiä Ilonan auttaessa. Näin sain myös rinnan aika tuleen, onneks ei sentään liivit alkaneet käryämään. :-)Ihan lopuks teimme olkapäille kompinaation kolmesta todella hyvästä liikkeestä. Ensin vipareita takaolkapäille, sitten tangolla ylös ja sieltä niskan taakse ja vielä viparit sivulle. Näitä jokaista 10-15kpl ja sitten minuutin tauko ja seuraavat pari rundia. Näillä luulisi jokaisen olkapäät olevan tulessa, jos ei niin painot ovat olleet liian pienet ja seuraavalla kerralla korjaat asia. :-)
Kävin Ilonan luona vielä syömässä ja kahvilla ja sitten olikin jo aika kiittää ja kumartaa ja lähteä ajelemaan kotia kohti. Jos teillä on mahdollisuutta käydä välillä muualla kuin omalla tutulla salillanne treenaamassa, niin käyttäkää tilaisuutta ehdottomasti hyväksenne. Ja jos saatte vielä hyvää seuraa mukaanne niin mikäs sen parempaa. Lupaan tulla kanssasi treenaamaan jos pyydät ja et asu ihan Rovaniemellä saakka. :-) Itse tässä suunnittelen taas uuden salin kokeilua, mutta koska en ole saanut mitään vahvistusta asialle niin en asiasta vielä kerro sen enempää. Sen voin sanoa, että todennäköisesti tulen katumaan tätä!! :-)

Sunnuntaina mulla oli taas pienimuotoinen hiilaritankkaus. Tämä ei todellakaan ollut samaa luokkaa kuin edellinen tankkaus vaan maltillisempi. Ja tässä tuli jopa nälkä. :-) Ohjeina oli, että en saa liikkua sinä päivänä ja mä otin sen ohjeen aika kirjaimellisesti. Mä todellakin liikuin vaan sohvan, jääkaapin ja vessan väliä. No, kävin mä välillä koiruuden kanssa ulkona. :-)

Aamupala näytti tältä, puuroa normi enemmän ja hetelmää sekä leikkelettä joka onkin piiloutunut kuvasta, hupsista keikkaa!! 

Tämän jälkeen oli eka riisi ateria, se taas näytti tältä ja oli meinaan todella hyvää. :-)Seuraava ateria koostui bataatista koska huomasin riisin jälkeen olevan hitonmoinen nälkä. :-)


Sitten olikin vuorossa hedelmäsalaatti jota jaksais syödä muuten ihan kuinka paljon tahansa!! :-) Laitoin siihen kaksi appelsiinia, banaanin, päärynän sekä kaksi mandariinia. Jos olisin syönyt tämän kaiken yksitellen en olisi tuskin jaksanut sitä kaikkea syödä, mutta sekaisin ne meni oikein hyvin. :-)


Seuraava eli viides ateria oli samanlainen kuin kolmas eli bataattia, kasviksia ja hiukan prodea. Rasvaahan en syönyt koko päivänä kuin mitä tuli leikkeleestä ym. 

Viimeisenä eväänä oli loput kalkkunaleikkele paketista ja kurkkua. Missään  vaiheessa ei ollut ihan kauhea olo, vatsa ei todellakaan ollut samanlainen pallo kuin viime tankkauksella, tosin nyt oli hiilareitakin huomattavasti maltillisemmin. Näitä tälläisiä tankkauksia tulee olemaan kerran viikossa kunnes toisenlainen määräys tulee. :-)Tänään olen vapaalla ja aamuni aloitti reilu pesuvadillinen puuroa. Toinen muutos mitä ruokavaliooni ollaan tehty on se, että aina jalkatreenipäivinä syön kolmella aterialla enemmän hiilaria. Kulutus on sinä päivänä kovempaa ja silloin pitää olla polttoainetta tankissa. :-)

Aamuuni kuului myös 55min crossaus tölsää katsoessa. Katsoin Valtiattaren uuden jakson ja crossasin samalla. Juma, mä olisin todellakin halunut elää sillä aikakaudella ja nimenomaan siellä kuninkaanlinnassa. Siellä lemmitään milloin palvelijan, milloin aatelisen kanssa. Välillä tietenkin käydään vähän tappelemassa jotta jaksaa taas kieroilla ja vääntyä siihen varmaankin tuskalliseen korkkiruuvi asentoon joka lienee pakollinen kaiken sen kieroilun jälkeen. :-) Ah, miks mä olen syntynyt suomalaiseksi ja vieläpä 1960-luvulla. Aivan väärään aikaan ja paikkaan siis!!!! :-)

No, crossatessa tuli todella kunnon hiki.  Otan sitä ennen burneria joka tehostaa rasvan palamista. Ja tietty mulla on pipo päässä ja pitkähihainen paita päällä. Jos olis mahdollista niin tekisin varmaan saunassa tän treenin. Hhmmm.. Jos luette lehdestä, että hullu nainen jumitui hissiin crossarinsa kanssa niin tiedätte kenestä puhutaan. Minä se vaan yritin päästä taloyhtiön saunaan crossaamaan. :-)

Mulla oli myös jännä päivä tänään salilla. Olen kesästä saakka progressiivisesti treenannut kyykkyä. Lähdimme nollasta taas liikkeelle eli pelkällä tangolla, koska nivuseni oli niin kipeä. Olemme nostaneet painoa 2,5kg viikossa ja olemme päässeet vaiheeseen jossa painoa on 70kg. Mua on jännittänyt se kilomäärä ihan törkeänä, tuntui ettei pää kestä sitä. Tiesin, että jos se johonkin kaatuu niin juurikin mun päähäni, kupoli antaa periksi!!

Eilen katsoin entistä treenikirjaa ja huomasin, että olemme vuosi sitten kyykänneet 2x 3x70kg. Eli tämä 70kg on mennyt ennenkin vaan menisikö se tänään??

Jännitin melkein paskat housussa kyykkyä. Sanoin heti, että olen eilen käynyt hierotuttamassa jalat ja se ei sit ollutkaan hyvä juttu, kuulemma. Parkaisin, että nyt me ei tätä peruta, olen tätä jännittänyt paskat housussa koko päivän. Ja ei peruttu, tietenkään. 

Ensin lämmiteltiin. Tehdään aina hyvät lämmöt alkuun jotta ei tuu mitään revähdyksiä. Sitten oli vuorossa itse sarjat ja ohjeeksi sain, että kuusi nättiä tulee!! Tulihan ne ja se riemu oli ihan käsittämätöntä, meinasin alkaa itkemään kun olin niin fiiliksissä!! Seuraavat kuusi oli jo helpompia, koska olin saanut sen järkyttävän jännitteen pois päästä. Viimeiset kuusi ei enää niin helppoja, mutta nekin meni ihan ok. Valkku huusi vikalla kyykyllä, että omilla tulee ja tulihan se. Jalat jo täristen, mutta omilla tuli. Jälkikäteen sanoi, että oli päättänyt ettei mua sieltä ylös nosta. Se on tultava omilla tai sitten jäät sinne alas. On se hienoa kun luotto on niin suurta!! :-) 

Tällä kertaa tälläistä, ens kerralla taas jotain muuta! Nauttikaa kevään tulosta. Itselläni ens vko lomaa ja sopivasti olemme matkaamassa länsi-suomeen kun sinne on luvattu lämmintä ehkä jopa +10 astetta. :-)


4 kommenttia:

 1. Mahtavaa Aikku, sä oot huikee mimmi!
  P.s Hyvä, että tulppa irtosi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu :-)

   Nyt toivotaan ettei tulppa löydä persustani uudestaan. :-)

   Poista