sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Kenen kantti kestää?

Se on taas muutaman kuukauden päästä Fitness Classic kisat Kulttuuritalolla. Lähes neljäsataa naista ja miestä, nuorempaa ja vanhempaa ovat ilmoittautuneet kisaan. Minä olen ilmoittautunut kannustusjoukkoihin. Kisat ovat kaksi päiväiset ja itse olen menossa sunnuntaina katsomaan kuinka valkkuni Kaisa pärjää Women´s Physique sarjassa ja pärjäähän hän, sehän on varma. :-)

Tällä hetkellä siis sadat naiset ja miehet ovat rankalla kisadieetillä. Nyt punnitaan se kenen kantti kestää nälkää, väsymistä, voimattomuutta ja mitä kaikkea siinä sitten saakaan kokea. Itse en ole koskaan moisella kisadieetillä ollut enkä koskaan tule olemaankaan. Mutta hattua nostan kaikille jotka siihen pystyvät. Ne kaikki hikipisarat, kyyneleet ja ketutukset on sitten tuloksina nähtävissä siellä kisalavalla. En malta odottaa saavani nähdä ystävät ja tutut säteilemässä siellä lavalla. :D

Meillä kotona punnittiin kantin kesto hieman erilailla. Tässä eräänä päivänä tytär pyysi käymään kaupassa. Kukaan meistä ei ollut halukas sinne lähtemään ja niin me jokainen suureen ääneen sanoimme, että minä en mene ainakaa koska en sieltä mitään tarvitse. Menköön hän joka sieltä jotain haluaa, minähän en mene ainakaan. Minä sanoin, että minulla on ruokaa pakkanen täynnä, mun ei tarvi mennä ainakaan viikkoon. Mies sanoi, että hän syö töissä ja hän ei tarvitse kaupasta mitään ainakaan kahteen viikkoon. Tytär sanoi, että hänelläkin on ruokaa kaapissa joten ei tarvitse hänenkään mennä. Näin oli alkanut pudotuspeli nimeltään: "Kenen kantti kestää?" Hän joka kauppaan eka menee on hävinnyt luuseri. Oletteko yllättyneitä jos kerron, että kauppaan meni ensimmäisenä meikäläinen ja jaksoin sinnitellä yhden päivän eli menin sinne jo seuraavana päivänä. :-) Minä joka suureen ääneen sanoin, etten sieltä mitään tarvitse ainakaan viikkoon. :-)

Kanttia punnitaan myös omissa ruokailuissa. Ne ei vaan tunnu nyt pysyvän hanskassa. Mun tulee syötyä joka päivä jotain mitä ei lue mun listassani ja jos lukeekin niin ei sitä määrää mitä mä syön. Menee ylimääräisiä cashewpähkinöitä, soijajogurttia tai cocovi-patukkaa. Näitä patukoita ostin kaksi ihan kokeilu mielessä. Niissä ei pitänyt olla mitään maitotuotetta mutta niinpä mä sain mahan väänteitä niistä joten ei tarvitse ostaa uudestaan. Tää maidottomuus on välillä vaan niin syvältä kun ei mikään sovi!! 




Tässä lukee, että laktoositon mutta tuoteselosteessa ei ollut mitään maitoon viittaavaa. Mun mahani keksi jotain sopimatonta ja niin alkoi taas "lentomatka" :-)





Tämä ei ihan vastaa sitä mitä olen syönyt, mutta onpa nyt jotain kuvaa. Ollessani siinä mahataudissa, mieheni toi kaupasta maustettua soijajogurttia ja niistä jäi muutama. Niinpä söin enkun tunnin jälkeen ennen treeniin menoa sellaisen. Ihanaa vaihtelua siihen prodejuomaan jotka alkaa tulemaan jo korvista ulos. 





Löysin tälläistä kaupasta ja oli miellyttävä tuttavuus. Vieno kookoksen maku ja meni ihan herkkuna. Kun lisäsi marjoja niin olipa raikasta ja hyvää. Aina ei tarvitse syödä jädeä, tälläiselläkin voi herkutella. :-)



Sain uuden saliohjelman taas. Nyt alkoi se todellinen lihasten kasvu, mä melkein saatan kuulla korvissani sen suhinan kun lihakset kasvaa. Ohjelmani on jaettu kolmelle päivälle. Kaisa kysyi voitko elää sen asian kanssa, että käyt vain kolme kertaa salilla? Yritän, mutta jo näin ekalla viikolla tuntuu vaikealta. Olen käynyt tällä viikolla vasta kaksi kertaa ja tänään on se kolmas kerta, olo on ihan luuserimainen. :-) Aerobisia mulla on uudessa ohjelmassa 2-3, mutta niiden pituus nousi puolella eli nyt ne on 45-60 min ennen niiden ollessa 30 min. Nyt voin unohtaa aamuheräämiset koska joutuisin heräämään jo neljän jälkeen ja siihen en kyllä ala. En ainakaan ennen kuin aamut ovat vähänkään valoisempia. Sitten kun ollaan dieetillä on asia toinen. Mutta tällä hetkellä ne sijoittuu iltoihin ja sen takia onkin hyvä, että sitä salia on vain 3x. Lepopäiviäkin kun pitää olla, muuten ei jaksa eikä kehity. Näin se vaan menee. :-)

Ohjelmani on jaettu kolmeen erilaiseen päivään eli: Kyykky-päivä, Penkki-päivä ja Veto-päivä. Jokaisessa päivässä on yksi pääliike jota tehdään suurilla painoilla noususuhtaisesti eli jokaisella kerralla pitäisi olla hiukan enemmän painoa. 

Kyykkypäivänä ekana liikkeenä on takakyykky tangolla/boxikyykky. Ekat 1-3vko tätä tehdään 5x5 sarjaa. Viikoilla 4-5 sitä tehdään 5x3 eli painot pitää olla niin suuret ettet saisi enää neljättä nostettua ja tämän jälkeen on lepo/kevennetty viikko. 

Penkki-päivänä pääliike on luonnollisesti penkkipunnerrus johon tarvitsen todellakin vielä paljon harjoitusta. Jari sanoi viimeks, että muutamat ekat toistot menee hyvin ja sitten se lähtee hakemaanja heilumaan minne sattuu. Mutta vastahan tässä opetellaan tätä ja matkaa sinne tavoitteseen on 25kg joten on tässä aikaa oppia. :D

Veto-päivänä pääliike on maastaveto jonka teen pinnavetona.



Tässä näkee mitä pinnaveto tarkoittaa. Tanko ei lähde ihan maasta saakka vaan noin polven korkeudelta. Ja kuvassa olen minä ja 90kg painoa.Nyt ennätys on 100kg. :D

Mä niin tykkään tästä ohjelmasta. Jari kyllä sanoi, että tekisi pieniä muutoksia siihen sitten kun yhteinen vuotemme alkaa eli ihan kohta. Siihen saakka menen tällä ja tykkään täpöllä. :-)

Kävin Jarin kanssa treenaamassa tällä viikolla. Teimme tuon penkkipäivän ja siihen apuliikkeinä on käsiä ja olkapäitä. Pystypunnerruksia tein 10kg:lla 12 ja koska oli liian kevyttä niin seuraavaksi 12,5kg:lla x 10. Niin se voima vaan alkaa sieltä kasvamaan. Valmennuksen alussa tein varmaa kilolla/kahdella jos tein ollenkaan. Ajatus oli ettei olkapääni jaksa eikä kestä. Höpö höpö, omien korvien välissä se ongelma oli eikä olkapäissä. :D

Lopuks oli ojentajia ja hauiksia taljassaa. Hauiksia tehdessä ihan loppuun saakka se viimeinen toisto oli sellainen, että saanko sen omin avuin tehtyä vai en. Jotensakin tuntui, että mä sen vikan omillani puserran. Näin silmäkulmastani, että Jari seisoo siinä ihan vieressäni ja karjahdin hänelle: "Pysy kaukana siitä." Jari melkein pomppas metrin kauemmaks kun pelästy mun huutoani. Mutta mä sain sen ite puristettua. Kun uskoo itseensä niin siitä saa kummasti voimaa. Ja jos usko meinaa loppua niin sitä voi itseään muistutella ja katsoa kättänsä. Siinä se muistutus seisoo ja hymyilee sulle. <3

Tuon penkkipunnerruksen ja kyykyn kanssa on sillai, että loppuihin toistoihin tarvitset jonkun joka varmistaa että saat ne tehtyä. Ettet jää tangon alle ja et saa nostettua sitä enää. Jotensakin tuntuu, etten kehtaa salilla kysyä keneltäkään apua siihen. Miehet kun itse nostelee niitä monen kymmenien kilojen painoja niin ne omat tuntuu niin pieniltä. Tätä Pasillekkin sanoin, niin tokaisi että miehet auttaa mielellään. Jä näkeehän ne, että olet pieni nainen niin ei ne oleta sun pystyvän nostella satoja kiloja. Ja on enemminkin tyhmyyttä olla kysymättä kuin kysyä. Lupaan uskaltautua kysyä seuraavaksi apua jos sitä tarvitsen. Ei se avun pyyntö tarkoita sitä, että olet heikko vaan sehän on vahvuutta myöntää että tarvitsen toista. Eikös vaan??

Miten teillä muilla kantti kestää? Onko ruokavaliossa pysytty, suunnitellut lenkit ja salit tehty ja kaupassa käyty ilman suklaapatukan ostoa? :D Kertokaa ihmeessä, mua kiinnostaa. 

Ja myöhäiset Ystävänpäivä toivotukset. Tän postauksen piti oikeesti tulla jo eilen, mutta jäi tälle päivälle. Olette jokainen lukijani mulle tärkeitä, jättäkää terkkuja vaan lisää. Niitä on kivaa lukea. <3



Nämä olivat ukko-kullalle ja tyttärelle Ystävänpäivä terkut meitsiltä. <3



Olen Fingerporin ikuinen fani :D






12 kommenttia:

  1. Ootkos ajatellut, että tuon maidottoman ja gluteenittoman ruokavalion lisäksi kokeilisit fodmap ruokavaliota? Käsittääkseni noissa patukoissa oli taatelia vai rusinaa, mikä ainakin itselle aiheuttaa oireita. Jos on ärtyvään suoleen taipumusta, suosittelen tutustumaan, itsellä väheni vatsavaivat olemattomiin tuon myötä. Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota en ole kyllä ajatellut. Mitä tarkoittaa fodmap ruokavalio? Sokeritonta? Sen olen huomannut aiheuttavan kaikenlaista vaivaa, pitänee lopettaa sen käyttö kokonaan.

      Kerro ihmeessä lisää, kiinnostaa kovasti. :-)

      Poista
    2. Tarkoittaa tietyntyyppisten hiilihydraattien välttämistä. Ne hajoavat käymällä suolessa, mikä normaalille ihmiselle aiheuttaa hiukan ilmavaivoja, tällaisille kuin minä sitten vaikeampia vatsaongelmia. Lista löytyy googlaamalla, pääsääntöisesti vältetään gluteenia, laktoosia, kaaleja, palkokasveja, sipuleita, tiettyjä makeutusaineita ja tiettyjä hedelmiä. Ensin kaikki pois, sitten kokeillaan yksi kerrallaan sopiiko joku itselle. Minulla tehosi niin hyvin, etten ole oikeastaan kovin montaa ruoka-ainetta uskaltanut takaisin ottaa. Sanna

      Poista
    3. Kävinkin jo googlaamassa ja lukemassa, ihan on tutkimisen arvoinen asia. Kiitos vinkistä
      :-)

      Poista
  2. Hei Aikku! Mulla on ihan samanlaiset pinkit pöksyt! :P
    Oot sä vahva nainen! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän tarkoittaa sitä, että meillä on hyvä maku. :D

      Kiitos, tulen vasta perässä jos sinuun vertaa. :-)

      Poista
  3. Koska noi kisat on? Jos vaikka itekkin lähtis Kaisaa kannustamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kisat on 18-19.4 ja Kaisa kisaa sunnuntaina eli 19.4. Lähde mukaan kannustamaan Kaisa voittoon. :-)

      Poista
    2. Taidanpa lähteä jos ei oo muuta :)

      Poista
    3. Liput kannattaa ostaa ajoissa, viime vuonna loppui kesken. :D

      Poista