sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Aprillia aprillia

Aprillipäivä, tuo huonohuumoristen lempparipäivä jolloin saa oikein luvan kanssa keksiä "hyviä" piloja. Ite keksin tällä kertaa vain yhden ja se meni kyllä nappiin vaikka itse sanonkin. :-)
No, mitä tapahtui??


Olimme päättäneet Valkun kanssa, että koska emme näe ensi viikolla, niin perjantai olkoon punnituspäivä jolloin pääsen kertomaan tuloksen hänelle. Olin ollut liki kolme viikkoa ilman puntaria ja mieli oli aika toiveikas. Tuntui ihan, että nyt olis pientä liikahdusta painossa tapahtunut ja nimenomaan siihen suuntaan mitä toivoimme eli alaspäin. Niinpä siis ihmeen hyvin nukutun yön jälkeen oli aika hypätä taas tuohon helvetissä keksittyyn masiinaan ja joko vetää sen jälkeen ranteensa auki tai kenties iloita saavutetuista pudotuksista. Tällä kertaa ranteeni sai tosiaan olla rauhassa, sillä paino oli pudonnut -1,5kg. Ehkä muutama riemunkiljahdus, sellainen hiljainen saattoi päästä. Mä suorastaan leijuin pilvissä tämän takia, olinhan todellakin tätä jo hetken aikaa odotellut. :-)

Iltapäivällä menin sitten Valkun kanssa treenaamaan ja heti alussa kerroin, että puntarilla kävin sovitusti. Hän tietty kiinnostuneena kysyi miten meni johon vastasin ettei tästä tule yhtään mitään. Paino ei lähde tippumaan, ei taaskaan ole tapahtunut mitään. Ihminen joka ei kiroa koskaan, päästi sillain hiljaisesti saa.. per.. Siinä vaiheessa tietty pääsin iloissani sanomaan nuo taikasanat: "Aprillia aprillia, syö silliä, juo kuravettä päälle." Mä olen sen verran kieroitunut, että oikeasti nautin tilanteesta. Valkku repes, meni tosiaan täysin retkuun ja iloinenhan hänkin tietty oli, että nyt oli lähtenyt tapahtumaan just sitä mitä me ollaan haluttukin. Sillä fiiliksellä oli todella mukavaa alkaa treenaamaan ja todella hyvä treeni taas saatiinkin aikaiseksi. :-)

Ja nyt kun sitä kiristymistä on alkanut tapahtumaan alkaa se myös näkymään kropassakin. Olkapäissä alkaa suonet pullistumaan, lihakset piirtyy hyvin esille ja tuloksia on kiva katsella. Tästä on tosi hyvä jatkaa!! :-)

Kävin maanantaina siellä Nummelassa treenaamassa. Tapaaminen lähti hiukan nihkeesti liikkelle, koska toinen luuli minun olevan myöhässä vaikka itseasiassa olin ajoissa. Alku hämmingin jälkeen pääsimme aloittamaan ja mielestäni ihan hyvä treeni saatiin tehtyä. Rinta/selkä oli vuorossa ja sain hyviä neuvoja ja yhden itselleni hyvän liikkeenkin opin. Ihan perus soutu, mutta erilailla tehtynä ja osuma oli jäätävä. :-)

Ensin teimme vinopenkkiä ja superina sen kaveriksi ihan kulmasoutua. Kulmasoutua teimme isolla tangolla joka itsessään painaa 20kg ja sen lisäksi hän laittoi 15kg kiekot päihin eli painoksi tuli 50kg. Sain tehtyä ja kuulin viereltä :"Se alkaa painamaan, älä välitä vaan tee!!" Ja se todellakin painoi mutta mä tein. Vasta myöhemmin tajusin etten ihan tuolla painolla ole tainnut ennen tehdäkkään. Pisteet siis mulle!!

Seuraava pari oli levitykset ja ylätalja soutu. Hän sai olla hakemassa isompia painoja melkien joka liikkeessä, kun ensimmäiset oli liian kevyet. Kun emme ole aiemmin treenanneet yhdessä, ei toinen voi millään tietää mitä painoja käytän mihinkin joten sai koko aika niitä olla lisäämässä. Hän ehkä jopa hiukan hämmästyi asiaa, en tiedä, mutta pisteet taas mulle. :-)

Ja koska emme olleet aiemmin tuttuja keskenämme, ei hän mitenkään voinut myöskään tuntea huonoa huumorintajuani. Kysyin jossain vaiheessa voinko tehdä jotain, siis kun hän lisäili painoja tai otti niitä pois tms. Vastasi, että sun työsi on nyt vaan tehdä nämä liikkeet, ei tarvitse huolehtia muusta. "No, minäpä sitten vaan seison tässä ja näytän kauniilta." Heti tän jälkeen hävetti, pitikin avata suuni (hän taisi katsoa jopa hiukan kieroon). Nyt meni pisteet hänelle. :-)

No, treeni jatkui supersarjoja tehden, rintaa ja heti perään selkää. Lopuks teimme yhden supersarjan pelkkää selkää ja ihan lopuksi yhden pyramidin alataljaa. Joka painolla 10 toistoa ja painoa lisää 10kg, 10 toistoa ja painoa lisää 10kg. Sitten tulimme samalla lailla alaspäin jotta toistoja tuli peräjälkeen 70kpl. Tähän oli todellakin hyvä lopettaa treeni, kiittää ja kumartaa ja kysellä seuraavaa kertaa. Sovimme, että seuraavalla kerralla hän tulee Mayor´sille treenauttamaan mua, päivää ei lyöty lukkoon. Katsotaan ottaako hän yhteyttä. :-)

Sali oli suht pieni, mutta kompakti. Löytyi se mitä hyvä treeni vaatii ja vielä lisääkin. Tässä pari kuvaa salista. 

Tämän vierailun jälkeen menin vierailulle ystäväni luokse. Vaikka näemme harvoin niin aina näkeminen on yhtä ihanaa, tuntuu kuin ei aikaa edellisen tapaamisen välillä olisikaan. Pus sinulle, jos tätä satut lukemaan. :-)

Sattuipa salilla tässä kerran.. Käyn salin jälkeen aina suihkussa, en koe miellyttäväksi matkustaa metrolla ja junalla hieltä haisevana kotiin. No, tässä kerran oli samaan aikaan saunassa joku, kun minä olin suihkussa. Kuulin kuinka heitteli löylyä kerran, heti perään toisen kerran ja kolmannen. Mielessäni kauhistelin, että kuka pystyy noin paljon löylyä heittelemään. Sitten löylyhuoneesta tuli ulos tumma nainen ja mietin itsekseni, että taisi sittenkin tulla liikaa löylyä jopa hänelle. Mutta ei, hän täytti ämpärin ja painui takaisin saunaan ja kuulin löylyn heiton jatkuvan. Olikohan hänellä koti-ikävä, kun niin kuumassa halusi olla?? ;-)

Kävin tällä viikolla totutusti treenaamassa myös jalat Valkun kanssa. Mulle on jostain syystä hyvin syvä vihasuhde laitteeseen nimeltä v-squat. Siinä tehdään etureisiä ja mä vihaan ja vähän pelkäänkin koko laitetta. Jostain syystä en pysty parhaimpaan suoritukseen siinä koskaan, mä en saa itseäni menemään tarpeeksi alas. Mä en edes tiedä mitä siinä pelkään, sitäkö etten pääse ylös vai painoako pelkään? Mun päässäni on joku lukko sen laitteen kohdalla!! Taas kävi sama juttu kuin aiemminkin, sillä erotuksella, että nyt Valkku sanoi mulle alunperin Bullin viisaat sanat: "Teet yhden toiston kerrallaan. Useammasta toistosta tulee sarja ja useammasta sarjasta taas muodostuu treeni." Tää valaisi mua, mä todellakin keskityin vain ja ainoastaan tekemään yhden toiston kerrallaan. En ajatellut yhtään saanko niitä useampia tehtyä, mihin mun voimat riittää tai pääsenkö mä sieltä ylös vai en. Keskityin yhteen jonka jälkeen tuli toinen ja sen perään kolmas jne. Näin sain tehtyä 15 täydellistä suoritusta ja tuntui kuin päässäni olisi lamppu syttynyt!! Välillä sitä tarvii saada loksahtamaan asiat oikein päänupissaan jotta pystyy parhaimpaansa, eikö ole omituista??!!  :-)

Sivuviparit on mulle kans toinen ongelmakohta. Niitä joudumme toistamiseen, kerta toisensa jälkeen toistamaan ja harjoittelemaan, mutta periksi ei anneta!! Aikaa meillä on maailman tappiin saakka, mä ne vielä opin, aivan taatusti!!

No, tän viikon olkapää treeneissä viparit olikin jo parhaimman näköisiä kuin koskaan, sanoi Valkku. Kotona Ukkokulta kysyi miten treenit menivät (ihana kysyy aina samaa, Hän on kiinnostunut mun treeneistä). :-) Sanoin, että nyt oli parhaimman näköistä viparia koskaan. Ukkokulta kysyi: "Mitä?? Parhaimman näköistä piparia kuin koskaan? Pipariako sä olet siellä esitellyt?" Nauroin maha kipeänä, tosiaan parhaimman näköistä piparia!! :-)

Eilen kävin tekemässä viikon kiertotreenin, joka onkin nyt uudistettu hiukan. Taas oli mielekästä tekemistä, mitä nyt yksi "salipoliisi" sai mun pinnani kärähtämään. Olin laittanut maton itselleni valmiiksi ristikkäistaljan eteen, kun siihen olin menossa tekemään liikkeeni. Näin peilistä kuinka hän niskojaan nakellen nosti maton ja oli laittamassa sitä paikoilleen. Huutelin, että olen tulossa siihen ihan kohta ja jätin maton siihen tarkoituksella. Kuulin hänen mutisevan siitä kuinka seitsemää laitetta varaillaan samaan aikaan. Sanoin, että tule ihmeessä tähän tekemään jos haluat, voin tehdä sillä välin muutakin. Tuskin tässä tarvitsee tappelemaan alkaa. Ei sanonut mitään eikä tullut. Meitä oli mun ja Ukkokullan lisäksi salilla tasan hän ja toinen mies. Olikin ihan katastrooffi kun ajattelin olla siinä taljassa ehkä minuutin kaksi, huh huh!! Tälläinen saa välillä pinnan kärähtämään turhaan, nytkin sitten kiukuttelin Ukkokullalle joka oli tilanteeseen tietty täysin syytön!! :-)

Nyt kun olen ottanut kick biken taas esille, niin otin sen yhtenä päivänä myös töihin mukaan. Menin junalla Helsinkiin ja asemalta potkin töihin. Töistä olin menossa suoraan treenaamaan joten tietty potkasin myös sinne. Treenin jälkeen ei sitten tarvinutkaan jäädä salin juoksumatolle kävelemään vaan potkin salilta asemalle ja loppu aerobinen oli sillä hoideltu. :-)Tänä aamuna oli tarkoitus taas mennä kick bikella töihin. Mutta satoikin vettä joten en mennytkään. Ehkä just sen takia aamuni ei todellakaan alkanut kuten olisi ehkä pitänyt. Koirani kusi matolle jonka jälkeen poltin suuni tulikuumalla puurolla niin, että kitalaki oli rakoilla. Töihin lähdin tietty ilman sateenvarjoa jonka olin varta vasten kaivanut esille. Tämän takia ajattelin sitten hypätä Pasilassa pois ja mennä bussilla jolla pääsen lähemmäksi työpaikkaani niin en kastu niin paljon. Sitten hajoaa bussi kesken matkaa ja jouduin kävelemään ratikalle jota odottaessa sitten meni tovi. Töistä tietty myöhästyin jonnin verran. Väkisinkin tuli mieleen, että olisin voinut jäädä sänkyyn nukkumaankin. :-)

Nää mun postaukset toistaa toisiaan, tiedän. Mutta koska tämä on mun kanavani purkaa ajatuksiani niin pidän tämän myös sellaisena, kirjoitan just sitä mitä mielessä pyörii. Välillä pitää sanoa mitä mielessä pyörii, kuten potilas tänään minulle. Kävimme hänen kanssaan tälläisen keskustelun: 
Pt: "Aikku, oletko sä kiinnostunut naisista sillä lailla?"
Mä: "Mä pidän kyllä naisista, mutta en sillä lailla. Miten niin?"
Pt: "Olen tätä paljon miettinyt. Luojalle kiitos ettet ole." 
Mä: "Joo ja vähän myös mulle. Jos asia on sua mietityttänyt niin olisit vaan kysynyt aiemmin. Ei minua olisi haitannut."
Pt: "Mutta se tuli just nyt suuhun, siksi kysyin sitä nyt."
Mä: "Hyvä, että kysyit niin ei sitten enää vaivaa." :-)


Joten muistakaa kyseenalaistaa ja kysellä jos joskus jokin asia mietityttää, älkää nielkö kaikkea mitä teille sanotaan. :-)

Ensi viikolla mulla on jälleen lepoviikko eli tiedossa kevennettyä treeniä muutamalla lenkillä höystettynä. Menen myös hierojalle, nyt ihan itselleni uudelle hierojalle. Sain Naisten päivän kunniaksi ostettua tunnin hieronnan hintaan 30€. Oikea hinta olisi ollut 60€. Fiksuna sanoin työkaverille, että sain tunnin hieronnan puolella tunnilla. Hieroja saa sitten laittaa hösseliks, että ehtii hieromaan puolessa tunnissa tunnin homman. :-)

Tälläistä siis tällä kertaa ja tässä vielä lopuksi mielestäni parhaimpia Fingerporeja kautta aikojen. :-)


4 kommenttia:

 1. Jee, hyvä Aikku!! Oon niiiiiiin onnellinen puolestasi, että paino lähti tippumaan :) Kyllä se dietti siitä vielä iloksi muuttuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura ♡ En edes tiedän kauanko tätä on enää jäljellä, mutta tuskin kovin montaa viikkoa enää. Sitten suurin muutos tulee varmaan olemaan, että jätän yhden lenkin viikosta pois. :-)

   Poista
 2. No niin, tippuihan se! Hyvä homma! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, eiks oo hyvä fiilis kun tippui? Te Lukijat elätte ihanasti mukana tässä dieetissäni! Kiitos, olette ihania!! ❤️

   Poista